JAK ZVLÁDNOUT VEDRA DLE TRADIČNÍ ČÍNSKÉ MEDICÍNY

Budeme vám to připomínat pořád a pořád, ledové tříště a podchlazené nápoje vás neochladí. Přijďte radši ochutnat okurkový šejk, harmonizační čaj s chryzantémou, zelený čaj, mátový, Touareg…

1️⃣ Nezahřívejte své tělo nevhodnou stravou. Pečená a grilovaná jídla jsou povahy teplé až horké a vaše tělo a orgány zahřívají zevnitř. Vemte si do 30stupňových veder kabát a prožijte si chvilku s pocitem, který má váš člověk uvnitř po pečené kachně nebo grilovaném stejku.

2️⃣ Své chuťové buňky zaměřte na lehčí a ochlazující jídla. Dopřejte si ovoce, které teď zraje – maliny, meruňky, broskve, borůvky, blumy. Zeleninu blanšírujte, pečení nechte na zimu. Vařte si lehká a jednoduchá jídla – z rýže, kukuřice, fazolek mungo, červené čočky, tofu a mořských řas.
3) Ochlazujte se zeleným, mátovým nebo chryzantémovým čajem, okurkami, listovou zeleninou, rajčaty, melounem, hořkými potravinami jako je čekanka, rukola, pampeliška.

4️⃣ Vyhýbejte se ledovým nápojům a zmrzlině, vaše slezina vám bude vděčná.

5️⃣ Horkost pomáhá vylučovat houba maitake. Fytoterapeutickými doplňky stravy doplňujte jin. 

Zdroj: https://www.facebook.com/skolaTCM/
Čerpáno z: Ludmila Bendová: Čínská dietetika v moderním světě.

0
0

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *